Varför LCHF

Varför äter jag LCHF när det finns så många andra dieter?

För det första så är LCHF ingen diet, utan det är en kosthållning precis som ”vanlig mat”. Man kan använda denna kosthållning som en diet, dvs för viktminskning. Man kan också använda den för att helt enkelt må bra. Innan jag började med LCHF (2/4 – 2012) åt jag som de flesta människor äter till vardags. Frukost – Lunch – Middag – Kvällsmat och kanske något mellanmål då och då. Godis, exempelvis chips och läsk, sparade jag till helgen och åt antingen på fredag eller lördag. Exempel på vad jag kunde äta under en dag var: Frukost (filmjölk med Kellogs K) Lunch (baguette med skinka, ost och grönsaker) Middag (köttbit, potatisklyftor och sås) Kvällsmat (mackor med ost). Jag har aldrig ätit extrema mängder av denna mat, men min kropp klarade inte av denna ganska vanliga maten som människor äter till vardags. Jag gick upp och vägde som mest 70 kg, och jag är 163 cm lång. Utan att gå och grubbla på saken började jag med LCHF och har sedan dess mått otroligt bra! Jag äter god mat, går sällan hungrig, kan njuta av goda efterrätter och jag känner mig inte så där uppblåst i magen som jag gjorde innan LCHF. Träning och gym har aldrig varit min favoritsyssla, utan jag tycker om exempelvis Zumba vilket jag tränar 1-2 gånger i veckan. Utan en massa tid på gymmet har jag gått ner ca 10 kg och när folk tycker att jag är duktig som kämpar svarar jag att jag inte alls har kämpat. Jag saknar inte potatis, pasta, ris, bröd och godis eftersom det finns så många bra substitut.

Som de flesta människor är, har jag också varit sockerberoende. Under högstadiet åt jag choklad och godis varje dag, annars fick jag huvudvärk. Jag var även ofta sjuk med förkylningar och ont i halsen, flera gånger per år. Sedan jag började med LCHF har jag endast varit sjuk en gång, vilket är högst ovanlig för att vara mig!

Folk frågar ofta mig när jag ska börja äta vanlig mat igen och mitt svar är Aldrig! eftersom det inte är någon diet som man går på och sedan går tillbaka till sin gamla kost, går upp igen, och måste banta på nytt. Så länge jag och min kropp mår bra av LCHF kommer jag att fortsätta, med nöje!

Med vänliga hälsningar, Lisa