LCHF minipajer

minipajer

Dessa underbara minipajer blev SÅÅ goda! Fyllda med bacon och babyspenat! 😀 Perfekt med minivarianter till knytis, eller hur?! 😉 Här kommer receptet:

Pajdeg (ca 14 st)

3 dl mandelmjöl

1 msk fiberhusk

50 gram smör

2 nypor salt

1 ägg

Fyllning

1 paket bacon

Ca 2 nävar babyspenat

3 ägg

1 skvätt grädde

Salt och peppar

Ost (jag använde hushållsost)

Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Mixa ihop alla ingredienser till pajdegen i en matberedare. Rulla små bollar, platta ut och lägg i formerna och tryck ut degen upp mot kanterna och i botten. Jag använde små aluminiumformar (ICA). Nagga med en gaffel. Grädda i ugnen ca 10 minuter. Dags för fyllningen! Stek bacon i mindre bitar (jag klipper baconen i små bitar). Dela spenaten i mindre bitar och stek en stund tillsammans med bacon. Lägg lite spenat/bacon i varje form. Vispa ihop äggen, grädde och salt/peppar. Häll över fyllningen – toppa med ost och in i ugnen några minuter!

Hoppas ni gillart! :)