LCHF kladdkaka med jordnötssmör

kladdkaka

Så. Himla. Gott! Kan ej gå fel – kladdkaka med jordnötssmör, serverat med jordgubbar! Jag använde mina nya pajformar från Åhléns, som är ca 8 cm i diameter! :) Här kommer receptet:

Ca 6 st (jag gjorde 3 st, alltså bara halva satsen)

100 gram smör

100 gram mörk choklad

2 ägg

½ dl Sukrin gold (fungerar med annat sötningsmedel också, tex Stevia strö)

½ tsk vaniljpulver

Ca 30 gram cream cheese (inte så noga)

Jordnötssmör (jag använder märket Green Choice)

Gör så här: Smält smör och choklad i en kastrull på låg värme. Ställ åt sidan. Vispa ägg, sötning, vaniljpulver och cream cheese till en smet. Häll i chokladsmeten i äggsmeten och vispa samman. Portionera upp i pajformarna och klicka i jordnötssmöret (eller annat nötsmör om man vill det). Ta en kniv och dra försiktigt igenom jordnötssmöret och chokladsmeten så att det blir ett fint ”marmormönster” (se bilderna).  Grädda i ugnen på 175 grader, i ca 6 minuter. Ställ i kylen och låt stelna. Servera med valfria bär och kanske en klick vispad grädde? 😉

Enjoy!

mums