LCHF Frozen Mini Vanilla Cheesecake

Cheesecake

Ja, mina älskade vänner…jag har gjort det igen! Jag är ett geni! Körde hittepå-recept och det blev riktigt gott – Frozen Mini Vanilla Cheesecake kallar jag dessa små underbara godbitar! 😀 Här kommer receptet:

4 små cheesecakes

Botten:

50 gram smör

1,5 dl mandelmjöl

1 msk sötning (Jag använde Sukrin)

Fyllning:

150 gram cream cheese (Philadelphia, eller typ ICAs billigare variant)

2,5 msk sötning (Jag använde Sukrin)

1/4 tsk vaniljpulver

1 dl grädde

Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Gör botten först – Smält smöret och blanda ihop med mandelmjölet + sötningen. Fördela i 4 st muffinsformar och platta till degen i botten på varje form. Grädda i ugnen i ca 8-10 minuter. Låt svalna medan du vispar ihop fyllningen. Vispa ihop cream cheese, sötning och vaniljpulver. Tillsätt grädden (ovispad) och vispa fluffigt. Fördela i muffinsformarna och ställ in i frysen. Jag hade inne mina ca 1,5 timme, då blev de perfekt krämiga. Men annars kan man bara låta dem stå i frysen och sedan ta ut en stund innan servering så att det hinner tina lite! Servera med färska jordgubbar och toppa med riven choklad! Muuuums 😀

(Se bild här nedanför hur jag gjorde för att cheesecakesen skulle hålla formen).

Enjoy!

formenMUMS